Keinokuituisen maton puhdistus ja hoito

Keinokuituisen maton puhdistus ja hoito

Keinokuituiset matot ovat pääsääntöisesti vesipestäviä, mutta noudata aina valmistajan ilmoittamaa pesuohjetta. Turhaa vesipesua kannattaa aina välttää, vaikka valmistajan mukaan matto olisi vesipestävä.

Vesipesu on yleensä sallittua, rajoituksia tulee lähinnä maton reunoista, käännetyistä kanteista tai muista saumoista. Reunat saattavat kärsiä vesipesun aikana käsittelystä. Kannattaa välttää pitkään liotusta ettei matto kutistu ja käyttää kädenlämpöistä vettä.

Käytä mietoa pesuainetta liotettuna veteen ja huuhtele runsaalla vedellä. Vältä maton hinkkaamista, tarvittaessa harjaa pehmeällä harjalla. Pese ja kuivata tasolla ja muotoile matto oikeisiin mittoihinsa kosteana. Vältä auringonpaistetta, joka haalistaa värejä tai kellastuttaa vaaleita mattoja.

Imuroi matto säännöllisesti. Uuteen mattoon voit suihkuttaa maton suoja-aineen, joka tekee maton pinnasta paremmin likaa hylkivän. Tahrat kannattaa poistaa tuoreeltaan.

Pakkaskelillä maton puhdistaminen on helppoa lumella. Jäähdytä matto ulkona ennen lumipesua. Pese mattoa lumella kauttaaltaan ja harjaa lopuksi lumi kevyesti pois.

Liittyvät tuotteet
  1. Chevas matto Huurre, eri kokoja
   Chevas matto Huurre, eri kokoja
   Alennushinta 69,00 € Normaali hinta 79,00 €
  2. Chevas matto Pilke, eri kokoja
   Chevas matto Pilke, eri kokoja
   Alennushinta 69,00 € Normaali hinta 79,00 €
  3. Chevas matto Tuohi, eri kokoja
   Chevas matto Tuohi, eri kokoja
   Alennushinta 69,00 € Normaali hinta 79,00 €
© 2020 Nettimatto.fi - Suomen suurin mattovalikoima