Ostoskori on tyhjä.

Tuotevertailussa ei ole tuotteita.

 • image
  Meillä toimitukset hoituu nopeasti ympäri Suomen
  Omat kuljetusautomme ja Matkahuolto toimittavat tilaukset lakosta huolimatta
 • Ilmainen toimitus
  Lähimpään Matkahuoltoon
  tai pakettipisteeseen
 • image
  Meiltä Pohjoismaiden laajin valikoima
  Aitoja käsinsolmittuja mattoja
  Noin 12 000 erilaista mattoa!
 • Marraskuu on mattokuu
  #nettimatto

Keinokuituisten mattojen hoito-ohje

Keinokuituiset matot ovat pääsääntöisesti vesipestäviä, mutta noudata aina maton ilmoitettua pesuohjetta. Turhaa vesipesua kannattaa aina välttää, vaikka valmistajan mukaan matto olisi vesipestävä.

Vesipesu on yleensä sallittua, rajoituksia tulee lähinnä maton reunoista, käännetyistä kanteista tai muista saumoista. Reunat saattavat kärsiä vesipesun aikana käsittelystä. Kannattaa välttää pitkään liotusta ettei matto kutistu ja käyttää kädenlämpöistä vettä.

Käytä mietoa pesuainetta liotettuna veteen ja huuhtele runsaalla vedellä. Vältä maton hinkkaamista, tarvittaessa harjaa pehmeällä harjalla. Pese ja kuivata tasolla ja muotoile matto oikeisiin mittoihinsa kosteana. Vältä auringonpaistetta, joka haalistaa värejä tai kellastuttaa vaaleita mattoja.

Imuroi matto säännöllisesti. Uuteen mattoon voit suihkuttaa maton suoja-aineen, joka tekee maton pinnasta paremmin likaa hylkivän. Tahrat kannattaa poistaa tuoreeltaan.

Pakkaskelillä maton puhdistaminen on helppoa lumella. Jäähdytä matto ulkona ennen lumipesua. Pese mattoa lumella kauttaaltaan ja harjaa lopuksi lumi kevyesti pois.